ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

مقدمه
از كار انداختن ضامن توسعه پایدار
از كار انداختن ضامن جمعیت شناسی
از كار انداختن ضامن جمعیت شناسی در ایران
از كار انداختن ضامن شاخص های جمعیتی
زمینه های فرهنگی و اجتماعی لازم برای اجرای برنامه بهداشت و تنظیم خانواده
از كار انداختن ضامن مشاوره و راهنمایی بهداشتی – پزشکی قبل و بعد از ازدواج
از كار انداختن ضامن دستگاه تناسلی
از كار انداختن ضامن خودآزمایی پستان
از كار انداختن ضامن پاپ اسمیر
از كار انداختن ضامن روش های پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن روش های طبی پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن هورمون های تزریقی (DMPA)
کپسول های کاشتنی (نورپلانت)
روش های اورژانس پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن روش های جراحی در پیشگیری از بارداری
از كار انداختن ضامن سقط جنین و عوارض ناشی از آن
از كار انداختن ضامن ایدز و حاملگی
از كار انداختن ضامن بارداری سالم
بارداری پرخطر

Untitled Document

مهم ترین آمارهایی که در جمعیت شناسی مورد بررسی قرار می گیرند را شرح دهید.

اندازه جمعیت : اساس کلیه مطالعات جمعیت شناسی اندازه جمعیت است که این مقدار به کمک سرشماری های دقیق هر 10 سال یکبار بدست می آید. البته مواردی چون مهاجرت و کوچ عشایر می تواند از دقت نتیجه سرشماری بکاهد.
توزیع جمعیت : در این بخش پراکندگی سنی، جنسی و جغرافیایی مورد بررسی قرار می گیرد. میانگین سنی جامعه به میزان زادو ولد و مرگ و میر آن جامعه بستگی دارد. توزیع سنی جمعیت جامعه به شکل هرم سنی آن جامعه نشان داده می شود. بدین معنی که هرم با قاعده بزرگتر و ارتفاع کمتر نشاندهنده یک جامعه جوان و بالعکس هرمی با قاعده کوچکتر و ارتفاع بیشتر نشاندهنده یک جامعه پیر است. تسهیلات و امکاناتی که برای هر یک از این جوامع ضروری است متفاوت است. جامعه جوان به افزایش امکانات تحصیلی، افزایش فرصت های شغلی، افزایش امکانات تفریحی، افزایش توانایی خرید مسکن و امکان تشکیل خانواده نیازمند است. از سوی دیگر یک جامعه سالمند باید بیشتر بر افزایش امکانات پزشکی و بهداشتی برای درمان و کنترل بیماریهای خاص دوران سالمندی چون بیماری های قلبی عروقی، مشکلات روماتولوژی، دیابت بزرگسالان و غیره پرداخته و همچنین به روانشناسی سالمندان و مراقبت از ایشان توجه بیشتری اختصاص دهد.
 باروری و مرگ و میر : در جمعیت شناسی می توان با بررسی میزان باروری و مرگ و میر در هر جامعه، شرایط جمعیتی را در آینده پیش بینی نموده و راه کارهای لازم را برای شرایط پیش رو اتخاذ نمود.
میزان باروری با استناد به تسهیلات و امکانات رفاهی هر کشور و با استفاده از روش های تنظیم خانواده قابل کنترل است.
شاخص مرگ و میر که در ارتباط با فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی هر کشور تغییر می کند، همانند شاخص باروری بر روی رشد جمعیت و الگوی سنی افراد تاثیر می گذارد.
مهاجرت : مهاجرت به دو دسته مهاجرت به داخل و مهاجرت به خارج تقسیم می شود.
مهاجرت به خارج چنانچه نیروی کار ماهر و افراد تحصیلکرده و نخبه کشور را در بر بگیرد، طبیعتاً به جهت آنکه باعث از دست رفتن سرمایه انسانی هر کشور می گردد برای کشور مبدا یک پدیده مخرب و برای کشور مقصد عامل رشد و شکوفایی علمی، تکنولوژیکی و اقتصادی خواهد بود.
از سوی دیگر مهاجرت به داخل چنانچه به سبب معضلاتی چون جنگ، خشکسالی، فقر، شرایط نامناسب اجتماعی و اقتصادی در کشور مبدا صورت گیرد و عمدتا افراد بی سواد، کم سواد و غیر ماهر را در بر بگیرد، در جامعه مقصد منجر به بروز مشکلاتی از جمله افزایش جمعیت، افزایش شیوع بیماری های اپیدمیک و افزایش بیکاری می گردد.
بررسی نیروی کار فعال : در هر جامعه گروه سنی 64-15 سال نیروی فعال و گروه سنی زیر 15 سال و بالای 64 سال گروه سربار را تشکیل می دهند. آگاهی از آمارهای مربوط به این دو گروه به برنامه ریزی برای ایجاد فرصت های شغلی و نیز فرصت های آموزشی و تحصیلات دانشگاهی کمک می کند .لازم به ذکر است که محدوده سنی نیروی فعال و گروه سربار هر جامعه با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جامعه متفاوت است.